tandpasta zonder fluoride

Published Jul 03, 21
7 min read

Tandpasta Zonder Fluoride Kruidvat

De maatschappelijke en politieke druk leidde in 1973 tot een uitspraak van de Hoge Raad. Deze concludeerde dat er geen legale grondslag lag aan de fluoridering. Uit verschillende onderzoeken kwamen bovendien steeds meer de schadelijke effecten naar voren - tandpasta zonder fluoride voor kinderen. Sinds 1976 wordt er geen fluor meer toegevoegd aan het Nederlandse kraanwater.

In lage dosering zou fluoride volgens verschillende onderzoeken de kans op tandproblemen, zoals tandbederf en gaatjes, verminderen. Fluoride is dan ook voornamelijk te vinden in gebitsverzorgingsproducten. Toch zijn er ook onderzoeken die het nut voor de tanden onbewezen achten. tandpasta zonder fluoride gaatjes. Een te hoge dosering werkt zelfs averechts en veroorzaakt gebitschade zoals vlekken op de tanden.

Een te hoge dosering kan schadelijke effecten hebben voor onder meer botten, zenuwen en de schildklier. Fluoride kan bij inname van een hele grote dosis (5 gram per kilo lichaamsgewicht) zelfs fataal zijn. De fluoride in tandverzorgingsproducten heeft dan ook een zeer lage dosering, 1000 tot 1500 ppm, parts per million (1 tot 1,5 promille).

Tandpasta Zonder FluorideZo blijkt onder meer uit Brits-Chinees onderzoek dat fluoride schadelijk is voor de hersenontwikkeling van kinderen, met name kinderen met hoog- of laagbegaafdheid, een leerstoornis, ADHD en autisme. Steeds meer tandpasta’s zijn dan ook fluoridevrij of bevatten een lagere dosis dan voorheen. Vooral in Angelsaksische landen wordt nog fluoride toegevoegd aan drinkwater Ja, al zijn het er niet veel.

Zelf Tandpasta Maken Zonder FluorideWelke Tandpasta Is Zonder Fluorid

Hoofdzakelijk vanuit de overtuiging dat het zorgt voor gebitsverbetering. In Ierland is fluoridering van drinkwater sinds 1963 zelfs verplicht. Ook in Israël werd drinkwater lange tijd gefluorideerd. Na onderzoeken die duidden op negatieve gezondheidseffecten besloot het land om per 2014 met fluoridering te stoppen. Inmiddels gaan er in Israël stemmen op om dat besluit terug te draaien.

Nee, dat is niet aannemelijk Nederlandse drinkwaterbedrijven streven ernaar helemaal geen chemicaliën toe te voegen aan drinkwater, ook geen chloor om verontreinigingen tegen te gaan - tandpasta zonder fluoride met koksolie. Daarnaast is er de afgelopen vijftig jaar veel meer bekend geworden over de schadelijkheid van fluoride op de menselijke gezondheid, voornamelijk op die van kinderen.

Tandpasta Zonder Fluoride: Wat Zijn De Gevaren Hiervan?

Juridisch gezien is herinvoering momenteel trouwens onmogelijk. In 1983 werd in de grondwet opgenomen dat ‘een ieder het recht heeft op onaantastbaarheid van zijn lichaam’. Consumenten moeten dus vrij zijn in hun keuze als het gaat om het gebruiken van een medicijn. En als ze fluoride willen gebruiken, dan kan dat via de tandarts of gebitsverzorgingsproducten.

Fluoride - Tandpasta Zonder Fluoride Of Juist Mèt?De Beste Natuurlijke Tandpasta's Zonder Fluoride

De Groningse hoogleraar kaakchirurgie Ruud Bos pleitte in 2011 in de Volkskrant voor het opnieuw toevoegen van fluoride aan drinkwater. Die oproep leidde echter vooral tot discussie over de staat van de Nederlandse gebitsverzorging en ging grotendeels voorbij aan de drinkwatersector.

Een goede mondverzorging biedt bescherming tegen tandvleesproblemen, veroorzaakt door bacteriën die tandplak vormen. Poets je tanden twee keer per dag met fluoridetandpasta van parodontax - tandpasta zonder fluoride ervaringen. Deze is 4x effectiever dan andere tandpasta's in het verwijderen van de hoofdoorzaak van tandvleesproblemen*. Flos om tandplak te verwijderen van moeilijk te bereiken plaatsen tussen de tanden. tandpasta zonder fluoride beter met koksolie.

Biologische Tandpasta Zonder Fluor

Fluoride is een spoorelement dat aanwezig is in tanden en botten. Fluoride beschermt tegen tandbederf - baby tandpasta zonder fluoride. In eten en drinken zit te weinig fluoride voor een goede bescherming tegen tandbederf. Daarom is het belangrijk om tabletten te nemen of tandpasta met fluoride te gebruiken. Wie lange tijd veel fluoridetabletten gebruikt, kan bruine vlekken en strepen op de tanden krijgen.

Fluoride is een spoorelement. Een spoorelement is een mineraal waarvan het lichaam maar erg weinig nodig heeft. Fluoride zit in tanden en botten. Fluor in pure vorm is een giftig gas - beste tandpasta zonder fluoride. In de voeding is fluor altijd gebonden aan een andere stof, zoals natrium of calcium. Het is dan niet meer giftig en heet fluoride.

Fluoride uit eten en drinken helpt bij de bescherming van tanden. Als fluoride wordt opgenomen door het tandglazuur, zijn de tanden beter bestand tegen tandbederf. Voor zover bekend heeft fluoride geen andere functies in het lichaam. Een tekort aan fluoride leidt tot tandbederf. Wie lange tijd veel fluoridetabletten gebruikt, kan bruine vlekken en strepen op de tanden krijgen.

Tandpasta Zonder Fluoride Voor Gevoelige Tanden

Ook kunnen nieren, botten, zenuwen en spieren worden aangetast bij overmatig gebruik van fluoride. Als een kind ongeveer 100 fluoridetabletjes in één keer heeft gegeten is het belangrijk een arts te raadplegen. Laat het kind braken en veel melk drinken. In eten en drinken zit te weinig fluoride voor een goede bescherming tegen tandbederf.

0-2 jaar, vanaf de doorbraak van de 1e tand: 1 keer per dag tandenpoetsen met fluoride-peutertandpasta (0,05-0,075% fluoride) 2-5 jaar: 2 keer per dag tandenpoetsen met fluoride-peutertandpasta (0,05-0,075% fluoride) Vanaf 5 jaar: 2 keer per dag tandenpoetsen met fluoride-tandpasta (0,1-0,15 % fluoride) Voor een veilige inneming van fluoride zijn door de Europese VoedselveiligheidAutoriteit (EFSA) de volgende bovengrenzen vastgesteld: 1,5 milligram per dag voor kinderen van 1 tot 3 jaar 2,5 milligram per dag voor kinderen van 4-8 jaar 5 milligram per dag voor kinderen van 9-14 jaar 7 milligram per dag voor volwassenen.

Het mineraal fluoride zou nodig zijn voor een gezond gebit, maar in pure vorm is het ook een giftig industrieel afvalproduct. welke tandpasta is zonder fluorid. Het is dus de vraag of fluoride, zeker in hoge dosis, wel zo gezond is voor ons lichaam en onze gezondheid, en of dat opweegt tegen de zogezegd gunstige werking op onze tanden.

Een Goede Tandpasta Kiezen

Dit afvalproduct komt vrij bij het produceren van aluminium en fosfaat kunstmest. Het is een veel gebruikt bestanddeel van tandpasta, mondwater en andere tandproducten en in verschillende landen, zoals Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Brazilië, wordt het zelfs aan het drinkwater toegevoegd. In Nederland en België wordt zover bekend geen extra fluoride aan het water toegevoegd.

In Nederland is in 1973 een uitspraak geweest van de Hoge Raad die stelde dat de overheid geen fluoride aan het drinkwater mocht toevoegen, iets wat de overheid wilde om tandbederf te voorkomen. De World Health Organization (WHO) stelt dat de tanden van mensen in landen waar fluoride aan het water wordt toegevoegd tegenwoordig niet sterker, steviger of beter zijn beschermd tegen gaatjes.

In Amerika wordt het dan wel aan het drinkwater toegevoegd, maar de tabletten met fluoride die daar worden voorgeschreven voor mensen die het water niet drinken, zijn nooit goedgekeurd door de US Food and Drug Administration (FDA), sterker nog de tabletten die zij hebben onderzocht zijn afgewezen. Fluoride kwam weer in het nieuws toen een groot medisch tijdschrift, The Lancet, vorige maand schreef dat er zes chemicaliën nu zijn geclassificeerd als neurotoxine.

Welke Tandpasta Zonder Fluoride

Een neurotoxische stof kan de hersenen en andere organen bij een langdurige belasting beschadigen. Neurotoxinen kunnen de impulsoverdracht blokkeren of versterken, hierdoor kan het zenuwstelsel deels uitvallen of overactief raken. Dit gaat om grote hoeveelheden. Volgens onderzoek, dat opnieuw onder de aandacht kwam in de publicatie van The Lancet, zijn deze chemicaliën waaronder fluoride schadelijk voor de ontwikkeling van de hersenen, in dit onderzoek aangetoond bij kinderen (Dr Philippe Grandjean en Dr Philip J Landrigan) - tandpasta zonder fluoride voor kinderen met koksolie.

Fluoride, De Baten En De Risico'sLiever Tandpasta Zonder Fluoride

Een van deze onderzoeken, van de Harvard Univerisiteit in 2012, heeft veel publiciteit gehad en is gepubliceerd in ‘Environmental Health Perspectives’ van het National Institute of Environmetal Health Sciences. De conclusie van dit onderzoek (Choi et al.) stelt dat kinderen, die in gebieden wonen waarbij meer fluoride aan het water is toegevoegd, een duidelijk lager IQ hebben dan kinderen die in gebieden wonen waar een lager percentage fluoride aan het water is toegevoegd.

Onderzoeker Choi zei later over het onderzoek: “Voor ons is het onbegrijpelijk dat zowel kinderen als volwassenen worden blootgesteld aan een stof die hersenbeschadigingen kan veroorzaken, onder het mom van bescherming tegen tandbederf. Heeft het terugdringen van tandbederf meer prioriteit dan hersengezondheid?” Ook stellen Choi en zijn team dat fluoride een stof is die door de placenta een ongeboren kind bereikt en daar al schade kan toebrengen aan de hersenen die in ontwikkeling zijn.

Waarom Ik Voor De Natuurlijke Fluoride Vrije Tandpasta's Kies

Bovendien bevat ons drinkwater zoals gezegd wel van nature een geringe hoeveelheid fluoride. goede tandpasta zonder fluoride met koksolie. Misschien schrik je van deze informatie, maar het gaat om grote hoeveelheden of jarenlang gebruik wat zich gaat opstapelen in het lichaam. De intentie van dit artikel is vooral bewustzijn brengen zodat je meer informatie hebt over een onderwerp en daarmee zelf keuzes kunt maken.

Navigation

Home

Latest Posts

Parkeerbord

Published Jul 31, 21
6 min read

Led Verlichting Spiegelkast Badkamer

Published Jul 30, 21
6 min read

Speciale Aanbiedingen In Onze Online Outlet

Published Jul 30, 21
6 min read