Bestel hier Kosta Boda

Published Mar 03, 21
6 min read

Doopvont, vind het hier

Midden in de bossen van Småland ligt het "Kristallen Koninkrijk". De drie glasblazerijen Kosta, Boda en Åfors hebben alle drie hun eigen geschiedenis, maar ontwerpen en produceren tegenwoordig de prachtigste glazen en kristallen voorwerpen onder de naam Kosta Boda - kostaboda. De wereldberoemde glasblazerijen in Kosta en Åfors zijn geopend voor publiek.

Koop hier GlaskunstKostaboda, lees verder

Deze duurt ca. 30 minuten. glaswinkel. Vlakbij de glasblazerij ligt de Kosta Boda kunstgallerie, hier zie je de meest bijzondere kunstvoorwerpen die Kosta Boda geproduceerd heeft. Maandag - vrijdag 09:00-15:30 (lunch 10. 30-11. 30)Zaterdag - zondag 10:00-16:00 Tussen 6 juli en 30 juli: maandag - zondag 10. 00-16. 00Gesloten op feestdagen.

Kosta Boda geniet een wereldwijde bekendheid, de glaskunstwerken zijn te vinden in vele musea over de gehele wereld. De unieke kans om exclusief partner te worden van Kosta Boda in Nederland heeft Kristal-Glas dan ook met beide handen aangegrepen. De zuiverheid van het Scandinavische kristal en de prachtige vormgeving sluiten perfect aan bij de 250 jarige Leerdamse glastraditie.

Bestel hier Kristalglas

Info over GlasblazersKosta Boda, Hier vind je het

De verscheidenheid aan kleuren en technieken tonen de beheersing van het zuivere materiaal. Dagelijks zijn we in contact met Kosta Boda in Zweden, zodat we altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Jaarlijks brengen de medewerkers van Kristal-Glas ook een bezoek aan de kristalfabriek in Kosta. We spreken met de beroemde ontwerpers van Kosta Boda en delen onze gedeelde passie met de meesterglasblazers van Kosta Boda.

Door het intensieve contact en de goede relatie's in Zweden lukt het om de mooiste objecten van Kosta Boda te tonen in Nederland. Kosta Boda is opgericht in 1742 en vindt zijn oorsprong in de Zweedse provincie Småland van waaruit tot op de dag van vandaag de glaskunstwerken ontworpen en gemaakt worden.

Unica van vele duizenden euro’s tot kleinere kunstwerken van € 15,- Kosta Boda heeft oog voor alle mensen die van kristal houden. De samenwerking tussen Kristal-Glas en Kosta Boda heeft onze collectie doen uitbreiden naar maar liefst 300 unieke glaskunst objecten (doopvont). In onze Kristal en Glaswinkel te Leerdam bent u van harte welkom om de prachtige glaskunst objecten te komen bewonderen.

Doopvont, Klik hier voor meer info

Exclusief kristal object ontworpen door Bertil Vallien voor de speciale 'Artist Collection' van Kosta Boda. Het object is geheel met de hand vormgegeven en uitgevoerd in een warme irriserende kleur - bedrijfsgeschenken. Het object is gesigneerd en heeft een breedte van 36cm en een hoogte van 29cm.

“Welcome to the Kingdom of Glass”. Met deze woorden word je ontvangen op de luchthaven van Kalmar, een piepklein vliegveld op een uurtje vliegen van Stockholm dat de toegangspoort vormt voor de regio Småland. Middenin dit gebied ligt het zogenaamde Glasriket, oftewel het ‘Koninkrijk van Glas’. Een vluchtige blik op de kaart van deze regio doet dit bevestigen, want het is hier een ware verzameling aan glasblazerijen, galeries en glasmusea.

Dat juist dit gebied tot een van de beroemdste regio’s in de glaswereld is uitgegroeid is dan ook geen toeval (bedrijfsgeschenken). De dame van Kosta Boda Art Gallery schetst een historisch overzicht van de ontwikkeling van deze regio, want lang niet altijd was dit het schitterende hart van de glaswereld. Glas- en kristal galerie in the Glass Factory Ooit behoorde het riket tot een van de armste delen van Zweden.

Vindt hier Glasblazers

Een tekort aan vruchtbare grond en inkomen werd echter gecompenseerd met een ruim overschot aan ruimte en heel veel bomen. Al rijdend door de regio zal je zeker niet ontgaan dat de bossen eindeloos lijken en het zijn juist deze bossen die dit gebied uiteindelijk zo succesvol hebben gemaakt (kristalglas). Toen in de 18e eeuw de glasblazerij zijn opkomst maakte, was er voldoende brandstof nodig om de ovens goed op temperatuur te krijgen, oftewel, er was hout nodig.

En dat is iets wat hier in overvloed te vinden was. Andere ingrediënten voor het maken van glas zijn onder meer zand en kalk. Eerstgenoemde werd initieel ook lokaal gewonnen, maar daar is men vanaf gestapt omdat het Zweedse zand te veel ijzer bevatte waardoor het glas groen uit sloeg.

Vanaf 1918 veranderde ook de glasindustrie in deze regio. Niet langer werd er alleen voor praktische zaken geproduceerd, maar begon men ook kunstenaars van over de hele wereld uit te nodigen. Dit heeft een cultuur gecreëerd waarmee de glaskunst beroemd is geworden. Ook tegenwoordig nog behoort de Zweedse glaskunst tot de meest beroemde ter wereld en middels een bezoek aan deze regio kan je dat op alle manieren ervaren.

Glaswinkel, Kijk op deze website

Al zodra je aankomt in het dorp krijg je een beetje een campus-gevoel: echt álles in het plaatsje draait om glas. Rondom het plein vind je de oudste glasfabriek, maar ook verscheidene glaswinkels, galeries en workshops. De Kosta Boda glasfabriek is zeven dagen per week geopend en staat altijd open voor bezoekers.

Van een kolkende withete massa tot een elegant wijnglas, je ziet de transformatie recht voor je neus gebeuren! Prachtig én indrukwekkend om te zien. Wie had van tevoren durven denken dat er zeker 15 mensen nodig zijn om één zo’n wijnglas te produceren.. glasblazers.? Het glas moet continue goed heet blijven om het te kunnen bewerken In totaal werken zo’n 15 mensen aan een wijnglas Met een beetje geluk kom je in deze fabriek ook gewoon een van de glaskunstenaars tegen.

Glaswinkel, Kijk hier onlineBestel hier Kosta Boda

Wij kregen een klein kijkje in de ontwerpkeuken van Bertil Vallien, het grote brein achter de immense ‘glasboten’. Deze ware kunstwerkjes worden –op bestelling- gemaakt en wereldwijd verscheept voor het luttele bedrag van een miljoen dollar. Maar dan heb je natuurlijk ook wel een uniek kunstobject, waarin weer vele kleine kleurrijke glasvoorwerpen zijn verwerkt.

Kosta Boda, Hier vind je het

Om dit te bereiken dient er namelijk goud in verwerkt te worden, wat de prijs van het glas natuurlijk flink doet stijgen! Het fijne is dat de glaswereld hier heel laagdrempelig is - kristalglas. Men vertelt er graag over, de glasblazers vinden het geen punt als je hen gedurende hun werk bekijkt en de kunstenaars zoals Bertil zitten vol verhalen over de wereld van de glaskunst. bedrijfsgeschenken.

Deze massief glazen bar is van het genre dat je maar eens in je leven tegen gaat komen. Of het je smaak is, dien je vooral zelf te bepalen, maar als je toch in de buurt bent, is het sowieso leuk er een drankje te doen! Het hele hotel is ingericht door de beroemdste glaskunstenaars en functioneert ook als galerie, wat de totale waarde van glaskunstobjecten in het hotel op ruim 50 miljoen euro brengt.

Gelukkig kan je een rondleiding boeken door het hotel om zoveel mogelijk aspecten van de glaskunst hier mee te krijgen! The Glass Bar in het Kosta Boda Art Hotel heeft zelfs massief glazen barkrukken! One-of-a-kind bar! De laagdrempeligheid van de glaswereld maakt dat je ook zelf deel kan nemen aan het proces.

Koop hier Kosta Boda

Als je niet consistent blijft draaien valt de glasmassa van 1100°C zo van de pijp en als je te hard blaast knapt je kerstbal in spe zo uiteen! Gelukkig is dat geen enkel punt voor de pro’s, die je met veel plezier en geduld zullen helpen bij het maken van die bijzondere glazen bal! Plan je workshop wel op tijd gedurende je trip, want het glazen kunstobject zal wel nog 24 uur moeten afkoelen voordat je het mee mag nemen.

Navigation

Home

Latest Posts

Naambordjes Voordeur Laten Maken

Published Sep 23, 21
4 min read

Naambord

Published Sep 22, 21
4 min read

Webhosting 10 Gb Opslag - Telefonisch Support

Published Sep 21, 21
6 min read